הכל מתחיל ונגמר בתשלום:
לפני שבוחרים חברת אחסון אתרים, יש לקבוע את התקציב הרצוי לאחסון אתרנו היקר.
התקציב הרצוי נקבע לפי מספר פרמטרים, ולאחר שנחליט בדיוק מה הם הדברים אותם אנו צריכים מהחברה המספקת שירותי אחסון אתרים, נוכל לערוך השוואות ולבחור את החברה הכי משתלמת והכי רלוונטית לצרכים שלנו, בראש שקט וללא התפשרות.
קריטריונים עיקריים לקביעת התקציב:
רווח צפוי מהאתר:
קודם כל, עלינו לענות על השאלה - מהו הרווח לו אנו מצפים מהאתר שלנו?
במידה והאתר נבנה ללא מטרות רווח, או שהאתר שלנו נבנה למטרה מסויימת שיש בה פוטנציאל לרווח כספי, אבל הוא לא המטרה העיקרית, אפשר לאחסן אותו על שרת אחסון חינמי.
שרתי האחסון אתרים של וורדפרס למשל, מספקים שטח אחסון מינימלי, וכלים לבניית אתר בחינם.
מדובר באופציה נהדרת גם למי שמעוניין להריץ את האתר לתקופת ניסיון, ולבדוק אם אנשים בכלל יכנסו אליו.
אתרים אשר צפויים להניב רווח כלשהו, כמו אתרי מכירות, אתרים המיועדים לפרסומות או אתרי תצוגה לעסק שלנו, שנועדו למשוך לקוחות חדשים, מומלץ לאחסן על חברות אחסון בתשלום.
עכשר, לאחר שהחלטנו מהו אופי האתר שלנו, ומה הרווח הצפוי ממנו, ניתן להמשיך לשאר הקריטריונים.
שטח אחסון:
כל התמונות, המידע והקבצים שהולכים להיות מאוחסנים על האתר, תופסים שטח דיסק מסויים.
שטח דיסק נמוך מתאים לאחסון אתרים אשר לא מכילים מידע רב, כמו אתרי פרסום של חברות, אתרים רשמיים של דמויות ציבור או אתרי מעריצים.
במידה והאתר מכיל הרבה תמונות ותוכן, כמו פורטלים דוגמת נענע ו Ynet, או שהאתר מיועד לאחסון מספר רב של קבצים, יש לבחור חבילה בעלת שטח אחסון גבוה יותר.
כמובן שהמחיר יהיה בהתאם, ככל ששטח הדיסק יהיה גבוה יותר, כך המחיר אותו תגבה החברה המספקת שירותי אחסון אתרים יהיה גבוה יותר.
תעבורה:
פרמטר חשוב נוסף הוא כמות תעבורת הנתונים הצפויה לאתרכם.
מרבית האתרים מסתפקים בתעבורה המוגבלת אותה מציעות החברות, אבל במידה ואנו צופים כמות גולשים גבוהה לאתר שלנו (אתרי מכירות, רשתות חבריות או אתרים מהם ניתן להוריד קבצי מוזיקה וסרטונים), יש לקחת את נושא התעבורה בחשבון.
בקרה ואפטיים:
במידה וחשוב לנו שהאתר יהיה באוויר וזמין כל ימות השבוע, יש לבדוק האם יש בקרה על החוות שרתים 24 שעות, האם השרתים פועלים בסופ"ש, מה הנוהל במקרה של נפילת שרת, ולכמה אפטיים מוכנה החברה המספקת שירותי אחסון אתרים להתחייב.
סוג מערכת ההפעלה:
2 מערכות ההפעלה העיקריות אשר תומכות באחסון אתרים הן מערכת ההפעלה של Linux ומערכת ההפעלה של Windows.
בחירת הפלטפורמה תלוי בשפה בה כתוב האתר, ואפליקציות הצד שירוצו עליו. בחירה בWindows תתבצע כאשר על האתר מתוכננות לרוץ אפליקציות מבוססות ASP או FrontPage.
אופי החברה, ותק, פרסום:
החברות הותיקות והמוכרות בשוק יקחו סכום גבוה יותר, מאשר החברות הבינוניות והקטנות. אולם בתחום של אחסון אתרים לא תמיד היקר הוא גם הכי טוב. לפעמים דווקא החברות הקטנות והבינוניות יפתיעו לטובה בטעינת דפי אינטרנט מהירה ושירות אמין ואדיב, וזאת עקב מספר לקוחות מצומצם.
אם אין לכם בעיה לשבת ולהשוות מספר חברות אחסון אתרים, תוכלו למצוא חברה מהירה אמינה וטובה, במחיר של חברת אחסון אתרים קטנה ולא מוכרת.
במידה וקהל היעד של האתר עומד להיות גולשים מחו"ל, כדאי לרכוש חבילת אחסון אתרים משרתים אשר יושבים בחו"ל. אמנם הדבר יגרום לחסרון יחסי בתחום של התמיכה הטכנית, אבל הגולשים מחו"ל יהנו מזמן טעינה מהיר יותר.כמו כן, שרתים בחו"ל הם בדרך כלל זולים יותר.
כמובן שאלו רק חלק מהדוגמאות. פרמטרים נוספים כמו מיקום חוות השרתים, תמיכה טכנית (טלפונית או דרך המייל), ושירותים נלווים (תיבות דואר, שירותי סליקת כ. אשראי) חשובים גם הם בעת בחירה של חברת אחסון אתרים.
אז קדימה, שנסו מותניים, הכינו את ההאצבעות, ותתחילו עם ההשוואות.
שיהיה בהצלחה.